Boende


Hyttgården har totalt 120 bäddar. I vandrarhemsbyggnaden finns 56 bäddar fördelat på 14 rum med två våningssängar per rum och gemensam dusch och toalett. De tio mindre stugorna har fyra bäddar och fyra storstugor har 6 bäddar. Stugorna har egen dusch, toalett och pentry.

I Hyttgården finns ett större allrum med tv samt två självhushållskök för gästerna i de 14 rummen. Ett kök finns i varje flygel.

Man kan hyra hela Hyttgården eller till exempel en flygel, dvs 28 bäddar och sedan komplettera med stugor.

Det finns även en trevlig herr- och dambastu samt en tvättstuga tillgänglig för alla (vänner till gäster är varmt välkomna att basta med våra gäster men erlägger avgift 50 kr/tillfälle).

PA-anläggning finns att hyra, samt storbildstv.

Huvudbyggnaden renoverades inför säsongen 2013/14.

4-bäddsstuga

I våra tio småstugor på 25 kvm finns plats för fyra personer. Man sover i två våningssängar.

Ur matlagningssynpunkt är stugorna utrustade som de större stugorna, med porslin, bestick och annan utrustning. Kokplattor finns men utan ugn. Toalett och dusch finns i varje stuga.

6-bäddsstuga

På Hyttgården finns fyra större stugor om 40 kvm. Stugorna är utrustade med två dubbelsängar (loftsängar) och en bäddsoffa. Stugan har två rum och ett pentry med kokplattor utan ugn.

I varje stuga finns en toalett med dusch och torkskåp.

Rum i huvudbyggnaden

Huvudbyggnaden har 14 stycken fyrabäddsrum (totalt 56 sängar). För mindre grupper kan det vara lämpligt att hyra en korridor med sju rum (28 sängar). Dusch, WC och torkskåp finns i korridorerna. Varje korridor har ett stort kök för självhushåll.

I huvudbyggnaden finns ett stort samlingsrum där man kan träffas efter en hel dag med utomhusaktiviteter.

På bottenplan finns omklädningsrum, bastu och två duschar. Självklart kan du boka endast ett rum, eller en säng om du så önskar!

Blå villan

Funktionell och trivsam villa, 135 kvm med fyra sovrum och kök med matplats för 10-12 personer. Villan är granne med Hyttgården, drygt 50 meter från vandrarhemmet.

Generöst vardagsrum med öppen eldstad och utsikt över Kallsjön, trädgård med uteplats, bastu och generöst gemensamhetsrum. Två badrum, en dusch och en jacuzzi.

Tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Stor kyl, frys och skafferi. Varmgarage finns eventuellt att tillgå. Huset uthyres fullt möblerat.

Städning sker av hyresgästen. Sänglinne och handdukar finns på plats och tvättas och läggs på plats av hyresgästen.

Antal bäddar: totalt tio bäddar (varav två i bäddsoffa vardagsrum). Två extrasängar finns dessutom (resesängar) att tillgå som får plats i vardagsrum eller sovrum.

Camping

Vänligen kontakta oss för bokning och information

Om Huså

Huså är en liten genuin fjällby placerad mellan den välkända Åreskutan i söder och Kallsjön i norr. På södra sidan av Åreskutan ligger Åre, norra Europas största vintersportort. Den vanliga beskrivningen att Huså ligger på baksidan av Åreskutan har aldrig accepterats av Husåborna, som hävdar att det är de som bor på framsidan.

Intressanta länkar

Husåbygden
Mer om Huså

Gruvbacken
Sveriges bästa offpiståkning?

Åreskutans hyrcenter
Åre kommuns häftigaste skoteruthyrning

Väder

Väder Åre - Duved

Kontakt

 • Telefon
  +46 (0)647 42 089
 • Mobil
  +46 (0)708 478377
 • Email:
  info@hyttgarden.se
 • Adress
  Hyttgården
  Husa Gammalväg 25
  83005 Järpen